Marcel Van Hoof

Marcel Van Hoof

Zelfstandige, 63 jaar uit Heist centrum

Van Hoof Marcel of Celle Koreaan is geen onbekende in het Heistse politieke en maatschappelijke gebeuren. Ex-voetballer en supporter van KSK Heist, stichter van de supportersclubs Niels Albert en Wout Van Aert, uitbater van cafés ’t Spieke en de Oude Zwaan… Maar bovenal trotse papa van zoon Robin en 2 stiefdochters met lieve kleinkinderen.

Als bezieler van de lokale partij Groot Heist Anders wees hij samen met Benny van Dessel op de vele beleidspunten die beter konden. Hij was dan ook de drijvende kracht achter de actie “redt het logo van de Heistse Zwaan”, die symbool stond voor de vraag naar een realistische gemeentepolitiek met meer aandacht voor de mening van de Heistenaar. Met een petitie haalden ze 5000 handtekeningen op van de Heistse burgers en hierdoor werd het punt besproken op de gemeenteraad. Uiteindelijk haalden ze hun slag thuis, en het voortbestaan van de "Heistse Zwaan" in ons wapenschild was een feit.

Ook als gewezen lid van het socialistisch bestuur en als deskundige van de adviesraad Gecoro heeft Marcel heel wat politieke ervaring opgedaan.

Zijn voornaamste ambities na de gemeenteraadsverkiezingen zijn:

  • Een beter mobiliteitsplan tijdens en voor openbare werken, (openbaar) vervoer tussen centrum Heist en de deelgemeenten op orde stellen, leefbare woonbeurten, het kadastrale inkomen terug verminderen, meer fietspaden aanleggen en verbeteren, tijdens het begin en einde van de schooluren en andere drukke plaatsen een betere veilige verkeerscontrole garanderen (Politie - vrijwilligers).
  • Het platteland beschermen voor onze boeren.
  • De Heistse maandagmarkt terug volledig in de bergstraat plaatsen, zodat de bezoekers van deze markt de parking kunnen benutten ter hoogte van het cultureel centrum, geen blauwe zone tijdens de maandagmarkt.
  • De armoede in onze gemeente bestrijden door concrete maatregelen..
  • En meer inzetten op comfort voor blinden, gehandicapten, invaliden en mindervaliden.
  • Een zorg voor een goed dierenbeleid.