Jan Baestaens

Jan Baestaens

Gemeenteraadslid en Arbeider, 58 jaar uit Heist-Goor

Er waren weinigen die een cent gaven om mijn politieke kansen toen ik mij 24 jaar geleden verkiesbaar stelde. Maar kijk, mijn partij E.T.A. is nog altijd springlevend en ik trek dit jaar de vijfde keer mijn eigen lijst.

Intussen is E.T.A. van een éénmanspartij gegroeid tot een volwaardige partij en het geeft me vertouwen dat ik me deze keer gesteund weet door 34 mensen. Zij delen allemaal een voorliefde voor onze gemeente en vinden dat we ze niet mogen overleveren aan ‘politiekers en postjespakkers’ die niks met de gewone mensen inzitten.

Zelf  zetel ik al vierentwintig jaar in de gemeenteraad. Mensen die mij kennen, zeggen dat ik misschien wel het meest gedreven raadslid van Heist ben.  De talrijke interpellaties en interventies die ik deed zijn niet onopgemerkt gebleven. Vaak kregen ze weerklank in de pers. Vele mensen kwamen bij mij aankloppen met problemen waarmee ze nergens terecht konden, hoewel ze allen te maken hadden met de werking van onze gemeente. Zo werd ik een belangrijk aanspreekpunt bij de mensen en was ik een doorgeefluik naar de ambtenaren toe. In ons programma van 2012 vroegen wij om de installatie van een ombudsman. Gezien die er niet kwam heb ik die taak maar op mij genomen.

E.T.A. is de voorbije jaren niet onopgemerkt gebleven in onze gemeente. Dat leidde ertoe dat we met een volledige lijst van 35 sterke kandidaten de verkiezingsstrijd kunnen aanbinden. E.T.A. is de enige echte oppositiepartij, die altijd gedaan heeft wat kiezers van haar verwachten.